Cuma, Aralık 18, 2009

Obama the Kukla

Günümüzün hükümdarı mükemmel bir kukla olabilmeli. İpleri oynatana ses çıkarmadan boyun eğebilmeli öncelikle. Peki bu kuklayı topluma nasıl sunmalı?

Medya avucunda olmalı. Bugün büyük kitlelere ulaşmanın tek yolu buradan geçer ve propagandanın en sıkı dostudur medya. Eğer medyayı iyi kontrol ederseniz, toplum da emrinizde olur. (1) halkla ilişkiler uzmanı olmalıdır, hitap şeklinden oturmasına, sunduğu imaj mükemmel olmalı, bir Hollywood yıldızı edasıyla hareket edebilmelidir bu kukla. İmaj herşeydir ve bu çok çeşitli dünya toplumunda Yahudi, Müslüman herkese hitap edebilmelidir. İsim bile önemlidir. Barack Hüseyin Obama sadece adıyla bunu başarmıştır. (2)

Aldatma üstadı olmalıdır bu kukla ve yarattığı yanılsamayı inandırıcı kılmalıdır yaptıklarıyla. Tükendiği iddia edilen doğal kaynak kullanımından alternatif (joetermal, güneş, su, rüzgar) enerji kullanımına yönelmelidir. Herkesten daha “yeşil” bir yaklaşım olmalıdır bu gezegene ve uzaya taşmalıdır. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) daha başarılı bir idaresi olmalıdır. Buradaki tükenince oradakinin tekeli onun elinde olmalıdır. Savaşlardan ve ölümlerden bıkmış bu dünyada s,lah ve savaş sanayisinde yalınlaşma olmalıdır izlediği politika.

En önemlisi insanlara özgürlük sunmalıdır, çünkü özgürlük insanın temel taşıdır ve özgürlüğü aramak ve soruşturmak insan evriminin merkezidir. (3) her insanın yaşamaya, su içmeye ve bu havayı solumaya ihtiyacı vardır. Fakat daha da öenmlisi bilgiyi elinde tutmaktır. İnsanları kendi hayatlarının üstündeki kontrolden men etmenin yolu budur. (4) Kontrolü kendinde olmayan eninde sonunda teslim olur.

Kaynaklar:

1: Noam Chomsky, Media Control – The Spectacular Achievements of Propaganda 2. Edition An Open Media Book, Seven Stories Press / New York, sayfa:11-13

2: Barack: Hebrew word “Baruch” www.nameroots.info/search.php Hüseyin: Müslüman ismi Obama’nın ise İngiliz misyonerlerinin Afrika’da edindiği bir isim olduğu rivayet edilmekte

3: Noam Chomsky, Goverment in the Future – Open Media Series, Seven Stories Press, sayfa:10-11

Von Humboldt, Limits of State Aetron, bölüm:8 sayfa:76

4: Noam Chomsky, Media Control The Spectacular Achievements of Propaganda 2. Edition

An Open Media Book, Seven Stories Press / New York, sayfa:10 - “Public must be barred from managing of their own affairs and the means of information must be kept narrowly and rigidly controlled.”



Suzin AKALAN

> Grup 1 <

1 yorum:

  1. Medya konusunda yazılanlara bir örnekte Obama'nın talk show programına çıkan ilk başkan olması.
    Obama,Jay Leno'nun NBC'de yayınlanan talk şovuna çıkarak büyük bir ilgi uyandırmıştı. Kahkahalarla geçen bu programın ardından Obama zaten sahip olduğu sempatiyi dahada arttırmıştı.
    Daha sonraları kendisini yine Amerika'nın en ünlü bayan komedyenlerinden biri olan Ellen'ın programında izlemiştik. Sahneye Beyonce'nin Crayz in love şarkısıyla dans ederek çıkmıştı.
    Biraz araştırınca kendisinin aynı zamanda Jimmy Kimmel'ın programına da canlı bağlandığını gördüm.
    Bunlarda yetmezmiş bir çok ünlü sanatçı tarafından Obama'yı kahraman olarak gösteren bir çok şarkı yapıldı. Bu tarz şarkıların en koyu örneklerinden biri Amerika'da ki bir çok probleme dikkat çekmesiyle tanınan Rap müzisyeni Nas'ın Black President parçasıdır.
    Acaba ülkemizdeki kimi(?) siyasilerin bazı(?) zirvelerde yaptığı şovların, Obama'nın dansından farkı var mı?
    Obama'nın katıldığı shovların video görüntülerinden bazılarını aşağıya link olarak koyuyorum, bu herkese iyi eğlenceler.

    http://www.youtube.com/watch?v=RsWpvkLCvu4

    http://www.youtube.com/watch?v=avbgpMX8C8E

    http://www.youtube.com/watch?v=SuugciKjhPY

    YanıtlaSil